Grand Restaurant Festival: jezte „superfood“ a prodlužte si život!

IX. ročník úspěšného Grand Restaurant Festivalu

Od 15.1. do 28.2.2018 bude probíhat již IX. ročník úspěšného Grand Restaurant Festivalu, který se uskuteční napříč celou Českou republikou.Těšit se můžeme na zvýhodněné degustační menu v 89 luxusních restauracích z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant. Mottem nadcházejícího ročníku je „Superfood za super ceny!“

Superpotraviny: jehnečí

Superpotraviny: jehnečí

Co jsou superpotraviny?

Superpotraviny neboli „superfood“ jsou rostlinné či živočišné suroviny s vysoce blahodárnými účinky na naše zdraví. Vynikají neobvyklou koncentrací živin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Díky jejich vysokým nutričním hodnotám a vědecky prokázaným účinkům na zdraví našeho těla nám svým způsobem prodlužují život. Patří mezi ně například fermentovaná zelenina, včelí produkty, různá koření a divoké byliny, mořské řasy nebo mušle, ale i zvěřina, játra či „šťastné“ jehněčí.

Superpotraviny: mořské řasy

Superpotraviny: mořské řasy

Grand Restaurant Festival 2018

V rámci Grand Restaurant Festivalu 2018 byli tímto fenoménem inspirováni šéfkuchaři zúčastněných restaurací, kteří své degustační menu sestavovali právě ze superpotravin. „Šéfkuchaři se do tématu opřeli skutečně s vervou. A tak, kromě klasických pokrmů, ochutnáme třeba mořské řasy, dezert z baobabu, ryby na mnohé způsoby, habešskou bezlepkovou mouku, reishi – houbu nesmrtelnosti, ale i naše lokální superpotraviny jako třeba rakytník, moruši či ostropestřec v těch nejkreativnějších variacích“ říká Pavel Maurer, zakladatel festivalu.

Hotel Four Seasons

Hotel Four Seasons

Doprovodný program "Mňam Zážitky" Grand Restaurant Festival

Prvním z nich bude Slavnostní superfood raut, ve Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě, jako zahájení celého festivalu. Dalším z mnoha Mňam Zážitků je Fauna & Flora & Aqua, v rámci kterého navštívíme nový Levitate Restaurant a ochutnáme osmichodové degustační „superfood menu“. Následně se přesuneme do vietnamské tržnice SAPA, kde nás bude čekat prohlídka místních obchodů, buddhistického chrámu a na závěr i cooking class, ve které si vyzkoušíme vařit z lokálních ingrediencí a superfood.

Le Terroir

Le Terroir

Dalším zážitkem bude program s názvem Genius loci. Zde zavítáme so starého centra Prahy a navštívíme  Aquarius Restaurant, CottoCrudo v hotelu Four Seasons a Café de Paris. Na vícechodovou degustaci čínské, japonské, thajské, indonéské či indické kuchyně, „Teppanyaki show“ a „Sushi Workshop“ se můžeme těšit se Zážitkem Asian Temple – vůně a chutě Asie. Díky Mňam Procházce zvané In vino veritas zavítáme do proslulé restaurace U Malířů 1543 a do románských sklepení Le Terroir, kde nás vedle ochutnávky pokrmů čeká i degustace špičkových vín.

 

Francouzská restaurace Art Nouveau

Francouzská restaurace Art Nouveau

Mňam hory v Peci pod Sněžkou

Vyrazíme také mimo Prahu, kde navštívíme špičkový Hotel Horizont a Lesní boudu, kde ochutnáme původní stravu krkonošských horalů ze superpotravin z místní farmy. Všech Mňam Zážitků se zúčastní i Pavel Maurer, zakladatel festivalu. Navíc se můžete zakoupením degustace podílet na pomoci s Grand Restaurant Festivalem - Indiánský kmen Arhuaco usilující o získání svého území v pohoří Sierra Nevada v Kolumbii obdrží část výtěžku z Grand Restaurant Festivalu. 

Degustace špičkových vín: Grand Restaurant Festival

Degustace špičkových vín: Grand Restaurant Festival

Více informací naleznete na: www.grandrestaurantfestival.cz