První podzimní tóny se již brzy rozezní v restauraci Mlýnec. Zářijové menu nabídne lahodné chutě čerstvě sklizené úrody. Dýně, švestky, křen, či kaštany to jsou ingredience, které nezaměnitelně patří k tomuto období.
Dančí hřbet, kaštany, kapusta, švestky, špek, jalovec
Šéfkuchař Marek Šáda je proslulý oživováním staročeské kuchyně a pro zářijové menu zvolil skutečné poklady. Není typičtější podzimní suroviny než dýně. Tu si mohou návštěvníci vychutnat hned v úvodu dýňovým consommé s kari, fetou a koriandrem. V hlavních chodech čeká lososový pstruh s brokolicí, mandlemi a koprem či dančí hřbet s kaštany. Pokud jste se dosud duchem neocitli v dětství a kuchyních vašich babiček, tak vás tam zaručeně vrátí dezert v podobě křupavých nudlí s mákem a švestkami. To vše zahaleno v moderním kabátku, jak to jen Marek Šáda umí.
Dýňové consommé, kari, feta, koriandr
První podzimní menu lze ochutnat po celé září.
- Dýňové consommé, kari, feta, koriandr
- Lososový pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr
- Dančí hřbet, kaštany, kapusta, švestky, špek, jalovec
- Křupavé nudle s mákem, švestky, slivovice
Přijďte okusit chutě podzimu do restaurace Mlýnec!
Lososový pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr
Více informací na: www.mlynec.cz
Dýňové consommé, kari, feta, koriandr