Restaurace MLÝNEC: nechte se vtáhnout do chutí podzimu!

Přivítejte podzim na svém talíři!

První podzimní tóny se již brzy rozezní v restauraci Mlýnec. Zářijové menu nabídne lahodné chutě čerstvě sklizené úrody. Dýně, švestky, křen, či kaštany to jsou ingredience, které nezaměnitelně patří k tomuto období. 

Dančí hřbet, kaštany, kapusta, švestky, špek, jalovec

Dančí hřbet, kaštany, kapusta, švestky, špek, jalovec

Šéfkuchař Marek Šáda je proslulý oživováním staročeské kuchyně a pro zářijové menu zvolil skutečné poklady. Není typičtější podzimní suroviny než dýně. Tu si mohou návštěvníci vychutnat hned v úvodu dýňovým consommé s kari, fetou a koriandrem. V hlavních chodech čeká lososový pstruh s brokolicí, mandlemi a koprem či dančí hřbet s kaštany. Pokud jste se dosud duchem neocitli v dětství a kuchyních vašich babiček, tak vás tam zaručeně vrátí dezert v podobě křupavých nudlí s mákem a švestkami. To vše zahaleno v moderním kabátku, jak to jen Marek Šáda umí.

Dýňové consommé, kari, feta, koriandr

Dýňové consommé, kari, feta, koriandr

Zářijové menu

První podzimní menu lze ochutnat po celé září. 

  • Dýňové consommé, kari, feta, koriandr
  • Lososový pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr
  • Dančí hřbet, kaštany, kapusta, švestky, špek, jalovec
  • Křupavé nudle s mákem, švestky, slivovice

Přijďte okusit chutě podzimu do restaurace Mlýnec!

Lososový pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr

Lososový pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr

Více informací na: www.mlynec.cz

Dýňové consommé, kari, feta, koriandr

Dýňové consommé, kari, feta, koriandr