Restaurace Mlýnec: chřestová sezóna je zpět!

Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu v Česku, určitě vítězí chřest. Chřest je vytrvalá sezonní zelenina, dle způsobu pěstování jsou sklízené "stonky" buď bílé, fialové nebo zelené. Jeho sezóna je však bohužel poměrně krátká, začíná v dubnu a oficiálně trvá jen do svátku svatého Jana, tedy do 24. června.

Jehněčí hřbet, chřest, máta, pistácie, hráškové výhonky

Jehněčí hřbet, chřest, máta, pistácie, hráškové výhonky

Chřestové menu

Milovníci chřestu by proto neměli dlouho otálet s návštěvou restaurace Mlýnec, kde šéfkuchař Marek Šáda připravil z mělnického chřestu zcela netradiční menu. Jako předkrm nabídne vlažný bramborový salát s chřestem a uzenými  foie gras. Polévku z bílého chřestu doplňují jarní houby, pošírovaný žloutek a kroupy, po ní následuje nečekaná kombinace jehněčího hřbetu s chřestem, hráškovými výhonky, mátou a pistáciemi.

Polévka z bílého chřestu, jarní houby, pošírovány žloutek, kroupy

Polévka z bílého chřestu, jarní houby, pošírovány žloutek, kroupy

Chuťový vjem vám završí dezert v podobě chřestového brownie s máslovou oplatkou, citronem a piniovými oříšky. Celé chřestové menu bude v restauraci Mlýnec k dostání po celý květen, tak pospěšte, ať na vás zbude!

 

Chřestové brownie, citron, máslová oplátka, pinie

Chřestové brownie, citron, máslová oplátka, pinie

Více informací o menu a možnostech rezervace na: www.mlynec.cz

Vlažný bramborový salát, chřest, uzená foie gras

Vlažný bramborový salát, chřest, uzená foie gras